Fotoboek 3&4

 • 5e5b4cc9-c5b9-4af2-a514-82ca74cfd198.jpg
 • 8b49efa4-2e72-4a80-9b2e-4f85b2aa97d6.jpg
 • undefined
Ga naar fotoboek

Leerkracht 3&4

juf Simone (ma)
s.vinkenborg@opo-furore.nl 
 

juf Sanne (di t/m vr)
s.hoekema@opo-furore.nl 

 

 

 

Gym groep 3&4

Dinsdag gymnastiek (spel)
 

Vrijdag gymnastiek 
(toestellen; deze les wordt gegeven door meester Anne-Jan)

Groep 3&4

 • //groepsfoto34

Welkom op de pagina van groep 3&4,

 

 • //tweetalcoach

Coöperatieve werkvormen

Wist u dat de kinderen in groep 3&4 dagelijks oefenen met deze verschillende werkvormen. Door deze werkvormen in te zetten zijn de leerlingen allemaal actief betrokken en leren de kinderen van en met elkaar. Ze oefenen met het geven van feedback aan elkaar en delen aan het eind van de activiteit de opbrengsten met de klasgenoten. Op de foto hiernaast ziet u de leerlingen van groep 3&4 aan de slag met de werkvorm tweetal coach bij het vak spelling. De coach rol zorgt ervoor dat de leerlingen ook het werk van hun maatje controleren.
 

 • //leeswedstrijd

Leeswedstrijd

Tijdens de meivakantie hebben de leerlingen van groep 3&4 een leeswedstrijd gehouden met juf Gaby. Wellicht heeft u het al gehoord 
van uw zoon en/of dochter, maar de kinderen hebben de uitdaging gewonnen. De kinderen van groep 3&4 hebben met elkaar 488 bladzijden gelezen en juf Gaby heeft 288 bladzijden gelezen. 
Een verschil van 200 bladzijden!!
Natuurlijk hebben ze de felicitaties ontvangen van mij als leerkracht en een lekkere traktatie. Nu maar op zoek naar een uitdaging, die ik als leerkracht wel kan winnen. Ik ben echter bang dat dit erg lastig wordt met al die KANJERS in groep 3&4. 

 

 • //fantasievogels

Kunst in de klas

De leerlingen van groep 3&4 hebben tijdens de lessen van meester Jan Cees prachtige fantasievogels ontworpen en gemaakt. De kinderen hebben 8 weken lang gewerkt aan hun eigen fantasievogel in 3D. Bij het maken van de fantasievogels hebben ze alleen gebruik gemaakt van afval hout, ijzerdraad en gekleurd papier. De fantastievogels zijn stuk voor stuk fantastisch geworden en de leerlingen waren natuurlijk apetrots! Heeft u als ouder de creatie van uw zoon of dochter al bewonderd?

 • Vuilniswagen

Start van het afvalproject

We hadden vandaag een ‘feestprogramma’ in groep 3&4! We begonnen vanochtend met de opening van de projectweek over Afval. Met de hele school hebben we afval gescheiden en het in de goede containers gedaan. Dit wisten de kinderen al heel goed!

Na de grote pauze kwam de vuilnisvrouw met een grote vuilniswagen op school! Ze heeft ons eerst van alles verteld over de vuilniswagen en ook mochten we even binnen in de cabine kijken. Daarna kwam het leukste deel: we mochten allemaal om de beurt de ‘arm’ van de vuilniswagen bedienen en hiermee een container optillen en legen! Dit vond iedereen erg leuk om te doen, dus wie weet heeft de vuilnisvrouw er over een jaar of 15 een aantal collega’s bij.

Kortom: een superleuke dag zo na de vakantie! We hebben genoten…

 • Voorstelling Lawei

Voorstelling in de Lawei (LEF!)

De eerste dag na de voorjaarsvakantie hebben de kinderen genoten van de voorstelling LEF in de Lawei.

LEF! is een spectaculaire circustheatervoorstelling voor lefgozers, watjes, avonturiers, thuisblijvers en mama’s kindjes.Het zou toch heerlijk zijn als je nooit meer bang bent, gewoon doen! Geen beren op de weg en lekker buiten de lijntjes kleuren, wat anderen hier ook van mogen vinden. Maar wie of wat weerhoudt ons hier eigenlijk van?
‘Angst is een slechte raadgever’ zegt men, maar is dat wel zo? Angst is er ook om ons te behoeden voor gevaar, om weloverwogen beslissingen te nemen en risico’s in te schatten. Maar wat als angst de overhand krijgt en belemmerend gaat werken?

We hadden het geluk dat we op de eerste rij mochten zitten, dus we konden deze spectaculaire voorstelling goed zien! Er waren vijf ‘acrobaten’ die allemaal spannende trucs deden. Gelukkig ging het allemaal goed… Tijdens de voorstelling mochten er geen foto’s gemaakt worden, dus we kunnen helaas niet laten zien wat er allemaal gebeurde!

 

 • /samenwerken
 • /samenwerken 1

Aan de slag met samenwerken

De maand januari staat in het teken van samenwerken. We zijn begonnen met het kijken van een filmpje over samenwerken en naar aanleiding van dit filmpje zijn we in gesprek gegaan met elkaar. We kwamen met elkaar tot de ontdekking dat het belangrijk was om afspraken te maken, een leider aan te wijzen en naar elkaar te luisteren. Maar hoe luister je dan goed naar elkaar, wat zie je dan? De kinderen konden al heel goed aan elkaar vertellen wat belangrijk was tijdens het samenwerken. We blijven de komende weken oefenen met het samenwerken in verschillende situaties. 

Afgelopen maandag hebben de kinderen bij juf Berber woorden en vormen gelegd in groepjes. Tijdens deze opdracht mochten de kinderen niet met elkaar praten en dat was nog best een beetje lastig. Het leggen van vormen ging al heel erg goed. 

Tijdens de gymles waren de kinderen van groep 3&4 circusartiesten en ook hier hebben ze laten zien dat ze een ander kunnen helpen en begeleiden. Bij het onderdeel acrogym maakten de leerlingen met elkaar een piramide. De foto's hieronder geven een goed beeld van het samenwerken in groep 3&4.

 

 • //energizer

Een fijne start van het nieuwe schooljaar

Het is altijd weer even wennen voor de kinderen en de juffen aan het begin van het schooljaar. Maar wat is het weer fijn om alle kinderen weer vrolijk en enthousiast te mogen ontvangen.

We beginnen het schooljaar met verschillende groepsactiviteiten (energizers) om elkaar beter te leren kennen. 
Energizers worden onder andere ingezet om kinderen verantwoordelijkheid voor het groepsgebeuren aan te leren. In een positieve groep hebben kinderen respect voor elkaar en kunnen ze met elkaar samenwerken. Ook zorgen de energizers voor plezier en ontspanning tussen de lessen door.

In de eerste week van het schooljaar hebben de kinderen elkaar op volgorde gezet van klein naar groot zonder te praten en hebben ze op 2 verschillende manieren '7 UP' gespeeld.

 

Fotoboek 3&4

 • 8f0de283-b17b-40c6-91ce-a8ee4a0f1adf.jpg
 • undefined
 • 403baefe-15d7-4a36-b0f2-4aa650e10259.jpg
Ga naar fotoboek

Leerkracht 3&4

juf Simone (ma)
s.vinkenborg@opo-furore.nl 
 

juf Sanne (di t/m vr)
s.hoekema@opo-furore.nl 

 

 

 

AGENDA

Gym groep 3&4

Dinsdag gymnastiek (spel)
 

Vrijdag gymnastiek 
(toestellen; deze les wordt gegeven door meester Anne-Jan)

 

Fotoboek 3&4

 • 2b441550-018d-4b5f-ac9b-356e66ac3d4c.jpg
 • 7d012608-992f-4134-bec0-8d247fb81953.jpg
 • 89e9c53c-ffaf-4b0f-ad7e-2362e89fa47a.jpg
Ga naar fotoboek

Leerkracht 3&4

juf Simone (ma)
s.vinkenborg@opo-furore.nl 
 

juf Sanne (di t/m vr)
s.hoekema@opo-furore.nl 

 

 

 

AGENDA

Gym groep 3&4

Dinsdag gymnastiek (spel)
 

Vrijdag gymnastiek 
(toestellen; deze les wordt gegeven door meester Anne-Jan)

 

AGENDA