Fotoboek 3/4

Ga naar fotoboek

Leerkracht 3&4

juf Berber (ma)
b.vdwoude@opo-furore.nl

 

juf Gaby (di t/m vr)
g.huitema@opo-furore.nl

 

 

 

Gym groep 3&4

Maandagmiddag gymnastiek

Woensdagochtend zwemmen

Groep 3&4

Welkom op de pagina van groep 3&4,

 

  • //letterfeest1

Een feestje in groep 3&4

Een belangrijk moment van dit schooljaar, de kinderen van groep 3 hebben 34 klanken geleerd en de kinderen van groep 4 hebben alle hoofdletters geleerd. Het afgelopen halfjaar hebben ze elke dag keihard geoefend met de leesletters en schrijfletters en wat zijn ze trots. Niet alleen de kinderen zijn ontzettend trots, maar ook de ouders en de juffen. 

Dit moment hebben we dan ook uitgebreid gevierd met een letterfeest. De kinderen zijn begonnen met een letterspeurtocht door de school in tweetallen. Het was soms best lastig om alle letters te vinden, maar het woord opgeven kennen de kinderen in groep 3&4 niet.
Daarna hebben we in de klas een letterbingo gehouden en hierbij moesten ze laten zien of ze de geleerde letters snel konden herkennen en vinden. 

Van al dat speuren hadden de kinderen best wel een beetje dorst gekregen, eerst maar even proosten met elkaar en limonade drinken uit champagne glazen. Eindelijk was het zover, de kinderen werden allemaal in het zonnetje gezet op het podium. Wauw wat heb ik genoten van de trotse en blije gezichten. Met een diploma en een roos op zak zijn alle kinderen met een grote glimlach het weekend in gegaan.

Ook juf werd nog even in het zonnetje gezet door de leerlingen; een mooi moment om niet meer te vergeten! Nu op naar het volgende feestje met elkaar. De foto's van het letterfeest zijn te bewonderen in het fotoalbum.

  • //wintercrea

Creatief in de winter

Naast hard werken is er ook tijd voor creativiteit. De kinderen in groep 3/4 zijn op dit moment bezig met verschillende winterknutsels. 
Ze maken pinguins op een ijsschots en sneeuwpoppen, elke sneeuwpop net een beetje anders. We werken met de volgende materialen: kleurpotloden, ecoline en papier. Tijdens de inloop kunt u natuurlijk de prachtige winterknutsels beworderen.

  • //ik ben een boom

Activiteit ' Ik ben een boom'

De kinderen in groep 3/4 hebben ontdekt hoe een boom groeit. Niet alleen heeft een boom goede voeding nodig, maar ook de omstandigheden zijn erg belangrijk. De les bestond uit een serie dramaspelletjes waarbij de kinderen beleven hoe bijzonder het eigenlijk is dat een zaadje een boom wordt.

Enthousiaste kinderen, enthousiaste juf en spelenderwijs een heleboel nieuwe dingen geleerd. Bedankt juf Janny voor deze leuke activiteit.

 

  • Pietengymles

Pietengymles

Bij deze periode hoort natuurlijk ook een echte Pietengymles. Dit keer van een echte gymjuf: juf Laura.  De kinderen moesten balanceren over de daken, springen naar het volgende dak en de pakjes door de schoorsteen gooien. Alle kinderen zijn geslaagd voor het Pietendiploma en hebben laten zien dat ze prima Pieten zijn. In het fotoalbum Pietengymles staan alle foto's van de gymles. 

De toppers van groep 3

Wat een sprongen maken de kinderen die in groep 3 zitten. Aan het begin van het jaar kenden de meeste kinderen nog niet heel veel letters, maar op dit moment beheersen de meeste kinderen al 24 letters of meer. Met deze letters kunnen ze woorden leggen, woorden schrijven en soms zelfs al zinnen maken en schrijven. De kinderen zijn zo trots als een pauw op de gemaakte werkjes en ook de juf is supertrots. Merken jullie als ouders ook dat de kinderen al heel veel woorden kunnen lezen? 

  • zinnen groep 3
  • woorden groep 3
  • ringboekje schrijven
  • bakkentaart

Wellespiet helpen met bakken

Dit jaar wil Wellespiet graag een taart bakken voor Sinterklaas, want Sinterklaas is natuurlijk jarig op 5 december. Er is alleen 1 groot probleem:detaart mislukt keer op keer. De kinderen van groep 3/4 hebben een brief gestuurd naar Wellespiet en in deze brief schreven ze dat ze graag wilden helpen met het bakken van een taart.  In de klas hebben we het recept uitgeprobeerd wat wij van Wellespiet hadden gekregen. Hier kwam een heleboel bij kijken; wegen, meten en het juist lezen van het recept. Gelukkig hadden wij hoofd bakpieten die een oogje in het zeil hielden. Met de hulp van ouders en alle kinderen hebben wij een heerlijke en gezellige ochtend gehad. En de cakejes.......die waren super goed gelukt! Wat een toppers die bakpieten van groep 3/4, ze hebben zo veel gebakken dat ook de groepen 5 t/m 8 konden genieten van een heerlijk cakeje.

 

  • schoolreisje/nl

Schoolreisje Duinen Zathe

Dinsdag 20 september is groep 3/4 op schoolreisje geweest naar attractiepark Duinen Zathe. Een dag vol plezier, gezelligheid en heel veel spelen. Wat hebben wij een FANTASTISCHE dag met de kinderen en de ouders gehad. Griezelen in het spookhuis, vliegen in de helikopters en botsen in de botsauto's. Eigenlijk waren de kinderen aan het einde van de dag nog niet uitgespeeld en wilden ze nog heel lang blijven. Wij verheugen ons nu al op het volgende uitje. De foto's van deze dag staan in het album schoolreisje 3/4 Duinen Zathe. De foto's van de overige begeleiders zullen zo spoedig mogelijk worden toegevoegd aan dit album.

 

 

Fotoboek 3/4

Ga naar fotoboek

Leerkracht 3&4

juf Berber (ma)
b.vdwoude@opo-furore.nl

 

juf Gaby (di t/m vr)
g.huitema@opo-furore.nl

 

 

 

AGENDA

Gym groep 3&4

Maandagmiddag gymnastiek

Woensdagochtend zwemmen

 

Fotoboek 3/4

Ga naar fotoboek

Leerkracht 3&4

juf Berber (ma)
b.vdwoude@opo-furore.nl

 

juf Gaby (di t/m vr)
g.huitema@opo-furore.nl

 

 

 

AGENDA

Gym groep 3&4

Maandagmiddag gymnastiek

Woensdagochtend zwemmen

 

AGENDA