Fotoboek 7&8

Ga naar fotoboek

Leerkracht 7&8

Juf Maartje (ma t/m wo)

m.vanderdrift@opo-furore.nl
 

Meester Anne-Jan
a.bruinsma@opo-furore.nl

 

Gym groep 7/8

Dinsdag gymnastiek (spel)

Vrijdag gymnastiek (toestellen)

Groep 7&8

Welkom op de pagina van groep 7&8

Test!

 

Titel

Stopmotion filmpjes

Robots? ICT-vaardigheden? Filmstudio's! De kinderen van groep 7/8 hebben met hun eigen devices een stop-motion films gemaakt! Green screens, filmsets, spelers en ook het monteren van alle onderdelen kwam aan bod! Kijk en geniet mee!

Stop! Politie!

Kinderen van de Finneblom en By de Boarne hebben samen met de politie en een verkeerskundige, verkeerscontroles uitgevoerd in het dorp. Ze vinden dat er (te) vaak met hoge snelheid gereden word. Daarom hebben ze chauffeurs die de maximum snelheid overschreden een rode kaart gegeven, hield je je wel aan de snelheid dan kreeg je een groene kaart. Bijzonder voor de kinderen en hopelijk een bewustwording voor de bestuurders in het dorp!

 

Gastles WOII

Wij hebben de enorme eer gehad om Elli Slier-Katz in onze groep te mogen ontvangen. Mevrouw Slier-Katz is een Joodse mevrouw die tijdens de Tweede Wereldoorlog een hoop mee heeft gemaakt. Ze heeft haar verhalen met de klas willen delen en we zijn haar hier erg dankbaar voor. Het was een indrukwekkende dag waarbij de konden luisteren en ook vragen mochten stellen. Doordat we al aardig wat voorkennis hadden uit het WOII project, snapten we beter waar ze over sprak en hebben we veel vragen kunnen stellen.

Mevrouw Slier-Katz, hartelijk bedankt voor deze onvergetelijke dag! 

  • Judoles

Judo gastles

Bij het sportbedrijf kun je je als school aanmelden voor gastlessen. De kinderen uit groep 3 t/m 8 hebben een gastles Judo gekregen, een groot succes! Wel een beetje gek, zo'n judopakje maar toen we éénmaal bezig waren bleek het toch handig te zijn. Na een aantal oefeningen werden er zelfs worpen geoefend en is ook de gastdocent onderuit gehaald!

Een heerlijke gymnastiekles waarbij veel kinderen zichzelf én andere hebben overwonnen!

  • judo 2
  • judo1
  • Gymnastiekles in Halloween thema!

Druk druk druk maar oh wat leuk!

We hebben weer een leuke periode achter de rug met veel creatieve momenten. Van verkleden met Halloween en het Sinterklaasfeest tot "Pop in je klas" waarbij de kinderen les kregen op drums, keyboard, gitaar en zangles van ECHTE muziek deskundigen! Dit leidde tot een mooi optreden met de kerstviering in school! De kerstworkshops waren ook een groot succes, net als het diner. Wat hebben alle kinderen, samen met hun ouders, toch weer heerlijk gekookt! Gevulde eieren, cake met een verrassing er in, wraps, pannenkoeken en allerlei andere heerlijkheden stonden op het menu. 

Onderhoud aan de elzensingels in Boorbergum

Via het NME-centrum (natuur en milieu educatie centrum) hadden we een unieke kans om bij één van de boeren in het dorp mee te helpen op de boerderij! De stortbui aan het begin van de dag heeft ons hier niet van kunnen weerhouden! Nat maar met frisse moed zijn we het dorp door gelopen opweg naar boer Willem.

We hebben in een hele dag drie onderdelen doorlopen. We hebben geholpen met het onderhoud aan karakteristieke elzensingels die de weilanden van elkaar scheiden. Dit is een stukje uniek landschap dichtbij school! Dit mochten de onder leiding van staatsbosbeheer doen. Met Elizabeth hebben we onderzoek gedaan naar alle dieren en andere planten die in de singels leven, leuk maar zo dicht aan de slootkant is de kans op een kletspoot wel aanwezig!Er was ook ruimte voor 'houtbewerking'. één van de gesnoeide stokken met een speciaal houtbewerkingsmes, bewerken tot een kunstwerk!

Metriekstelsel!?! Dat springen!!

Meester Sipke heeft twee geweldige lessen gemaakt die gaan over inhoud. Liters en DM3's en wat die dingen nou wel niet allemaal met elkaar te maken hebben. Hoeveel DAM3 is 150 Liter en andersom? Met een hinkelblok en duidelijke instructies gaan de kinderen met sprongen vooruit!

Hey! Pannenkoek

Tsjah... als een begrijpend lezen les over "nationale pannenkoekendag" gaat.... dan moet je natuurlijk wel pannenkoeken bakken met de hele klas! Meel, eieren, olie, melk, stroop - je zou het spectakel kunnen koppelen en aan allerlei reken-doelen zoals kosten berekening en het metriek stelsel voor gewichten en milliliters... maar pannenkoeken zijn ook gewoon heel erg lekker! 

Eerste hulp bij ongelukken!

Een ongeluk kan in een klein hoekje zitten en daarom is het fijn als je enige EHBO-skills hebt. Tijd voor een EHBO les! Na een uitleg over brandwonden, bloedingen en andere kwetsuren hebben we geoefend met reanimeren, verbanden aanleggen, luisteren met een stethoscoop, mitella's omdoen. Nadat iedereen minimaal tien keer in de stabiele zijligging is gerold, kunnen we wel zeggen dat we enorm veel geleerd hebben van de EHBO les!

Wat natuurlijk helemaal geweldig is, is dat twee van onze eigen ouders dit mogelijk hebben gemaakt! Sara en Marieke hebben naast het verzamelen van materialen en het voorbereiden van de les, bijgedragen aan een hele gezellige dag! Nu maar hopen dat we het niet hoeven te gebruiken! Dames, bedankt namens de hele klas! 

Het verhaal van het 'zeer aantrekkelijke' schaap...

Er was eens een schaap, een 'zeer aantrekkelijk' schaap! Dit heerlijke dier was dol op thee... zo dol dat bij alles wat maar kon, thee moest worden gebruikt! Schoenenpoetsen? Theezakje! Waterbed? Theebed! Oogdruppels? Theedruppels! En door dit ongelofelijk mooie beest is "werkwoordspelling" voor alle kinderen in groep 7/8 een pretje! Wie zegt dat werkwoordspelling niet fijn is?!

Voor ouders die hier meer over willen leren: zie de plaatjes hieronder - jullie kinderen kunnen het uitleggen!

 

Tijd voor proefjes!

Leren door te doen... iets wat je nooit genoeg doet. Daarom hebben we samen met de klas een schema gemaakt, proefjesboek gekocht en doen we iedere woensdag een proefje. Een tweetal bereidt een proefje voor en legt uit wat we zien. Van zandlopers van zeepsop tot een lavalamp van water olie en zout! Dolle pret en bovendien ERG leerzaam!

 

Ballonnen feest!

Stel: er is een Opa met een fles helium, een ouder met een doos vol ballonnen en ook nog eens een groep kinderen die vanalles moet leren over windrichtingen, atmosferen, aardrijkskunde en drijven of zinken. Dan is de link met een geweldig project snel gelegd!

The Sky is the limit!
 

Fotoboek 7&8

Ga naar fotoboek

Leerkracht 7&8

Juf Maartje (ma t/m wo)

m.vanderdrift@opo-furore.nl
 

Meester Anne-Jan
a.bruinsma@opo-furore.nl

 

Gym groep 7/8

Dinsdag gymnastiek (spel)

Vrijdag gymnastiek (toestellen)

 

Fotoboek 7&8

Ga naar fotoboek

Leerkracht 7&8

Juf Maartje (ma t/m wo)

m.vanderdrift@opo-furore.nl
 

Meester Anne-Jan
a.bruinsma@opo-furore.nl

 

Gym groep 7/8

Dinsdag gymnastiek (spel)

Vrijdag gymnastiek (toestellen)