Fotoboek 7&8

Ga naar fotoboek

Leerkracht 7&8

Juf Maartje (ma t/m wo)

m.vanderdrift@opo-furore.nl
 

Meester Anne-Jan
a.bruinsma@opo-furore.nl

 

Gym groep 7/8

Dinsdag gymnastiek (spel)

Vrijdag gymnastiek (toestellen)

Groep 7&8

Welkom op de pagina van groep 7&8

Een unieke tulp!

De double flaming bird, dat zou de duurste tulpensoort moeten zijn volgens Google. Maarrrr... wij hebben iets wat zelfs dat dure ding niet heeft! Twee kleuren in één tulp!

Met Natuur en Techniek doen we (bijna) iedere week een proefje. We hebben al een heleboel verschillende proeven gezien. Lavalampen, bruizende mengsels, bliktelefoons, verkleurende kassabonnen en vele anderen! Deze week waren twee leerlingen aan de beurt die met een hele mooie, witte tulp op school aan kwamen. Ook twee bekertjes en wat kleurstof werd opgezocht en het resultaat zie je hiernaast. Hoe hebben ze dat toch voor elkaar gekregen? Onderaan zie je de oplossing! Leuk om eens thuis te proberen! (Pas wel op met de ecoline!)

Meer gymnastiek, meer vreugd!

De hele dag stilzitten... op een stoel... in een klas... aan een tafel... niets aan toch? Daarom hebben we voor gymnastiek een goede oplossing gezocht en gevonden! We gymnastieken vrijdags met groep 6 tot en met 8 en dinsdags verzorgt Juf Maartje de gymnastieklessen voor de hele school! Zo krijgt iedereen voldoende 'lichamelijke opvoeding' en kunnen we de trampolines, bokken, kasten, matten, ringen, touwen en alle andere spectaculaire attributen uit het materiaalhok trekken! Een geweldig feest!

Oh... trouwens, je hebt geen bok nodig om bokje te springen! 

Kerstkriebels, hersenkrakers en meer!

De groepen 5 t/m 8 zijn afgelopen woensdag begonnen met theaterlessen vanuit de Lawei. Juf Lianne (Liva Vae Drachten) organiseert deze lessen en kijkt samen met de kinderen naar het kerstverhaal alleen dan in de 2018 versie! Zit Maria nog steeds op een Ezel naar Bethlehem? Komen er wel 3 wijzen uit het oosten? Een goede brainstorm sessie en er komt een kerstverhaal in een nieuw jasje! De kinderen spelen de voorstelling al op 20 december, na het kerstdiner, dus ze zijn al druk aan het oefenen! Wie speelt welke rol? Hoe speel je nou toneel? Komt allen kijken, we hebben er zin in!

Naast de voorbereidingen voor deze voorstelling worden de hersens in groep 7 & 8 ook flink gekraakt. Nieuwe uitdrukkingen leren: ‘door merg en been’? Wat is nou eigenlijk een merg en wat heeft een been daar mee te maken? Leuk om over na te denken!
Zit er een gekke uitdrukking of een vreemd woord tussen, dan komt die op ‘het walgelijke woorden wandkleed’ .
t sexy fokschaap en ‘kan het dametje met de centimeter meten?’ zijn daarnaast handige ezelsbruggetjes die bij spelling en rekenen terugkomen. Wie weet kan uw zoon/dochter dit thuis al goed uitleggen!

Afgelopen maand heeft groep 7 & 8  geoefend met debatteren. De kinderen schreven argumenten voor en tegen op en wisten van te voren nog niet welke kant ze moesten verdedigen. We hebben het over de stelling: ‘De samenstelling bij de politie moet uit 50% man en 50% vrouw bestaan’ gehad. De jury, ook een aantal leerlingen, mochten uiteindelijk beslissen welke kant had gewonnen en waarom. Er wordt gekeken naar de sterkte van het argument. Wanneer is een argument dan sterk? Komend jaar gaat groep 7 & 8 hier vaker mee oefenen. Ieder kind heeft een andere mening, naast dat je daar respect voor hebt, leer je ook naar elkaar te luisteren en jouw standpunt zo goed mogelijk te verwoorden!

 

Zwemfeest in de Welle!

Als afsluiting van de gouden weken hebben we het hele subtropische deel van de Welle afgehuurd! Een prive golfslagbad, glijbaan, stroomversnelling, buitenbad en natuurlijk het  prive bubbelbad! Een heerlijke luxe waar we snelheidsrecords hebben gebroken op de glijbaan en voor ons leven hebben gevochten in de stroomversnelling. Zonder de vier ouders die ook mee hebben gezwommen/gereden hadden we dit niet kunnen organiseren. Fijn om te zien dat je een fijn schooljaar maakt met z'n allen!

Een geweldige afsluiting van leuke eerste weken van het schooljaar waar we wel kunnen stellen dat alle kinderen uit groep zeven en acht, ook echt een groep zijn! We houden rekening met elkaar, ondersteunen elkaar als dat nodig is en hebben goede bedoelingen. 

 

 

Fotoboek 7&8

Ga naar fotoboek

Leerkracht 7&8

Juf Maartje (ma t/m wo)

m.vanderdrift@opo-furore.nl
 

Meester Anne-Jan
a.bruinsma@opo-furore.nl

 

Gym groep 7/8

Dinsdag gymnastiek (spel)

Vrijdag gymnastiek (toestellen)

 

Fotoboek 7&8

Ga naar fotoboek

Leerkracht 7&8

Juf Maartje (ma t/m wo)

m.vanderdrift@opo-furore.nl
 

Meester Anne-Jan
a.bruinsma@opo-furore.nl

 

Gym groep 7/8

Dinsdag gymnastiek (spel)

Vrijdag gymnastiek (toestellen)