Fotoboek 1&2

Ga naar fotoboek

Leerkracht 1&2

Juf Janien (ma t/m do)
j.heslinga@opo-furore.nl

 

Juf Simone  (vr)
 s.vinkenborg@opo-furore.nl   

 

Groep 1&2

Welkom op de pagina van groep 1&2 

Natuur.

Na een fikse bui konden we gaan. Beestjes zoeken, bladeren bekijken en boomschors bestuderen.

Door te dobbelen met de kleurendobbelsteen kondern de groepjes kinderen natuur opdrachten doen.

Van A naar B

Thema verkeer.

 

Bezoek Feikema farm.

We mochten met de groepen 1&2 naar de boerderij (het huis van) ons klasgenootje Rixt. 

We hebben daar een rondleiding gekregen en mochten ook nog even spelen. Wat hebben de kinderen (en juffen) genoten!

Paasknutselen

Na het paaseieren zoeken hebben de kinderen van groep 1 t/m 4 prachtige paasknutsels gemaakt.

Toen het knutselen klaar was hebben we lekker buiten gegeten en film gekeken.

Naar de Tuindorado

Op dinsdag 16 april zijn we naar de Tuindorado in Drachten geweest. We hebben daar een rondleiding gekregen van twee medewerkers (en moeders van onze klas) en mochten een bloempotje vullen met aarde, een narcisbolletje en een vogelprikkertje. Daarna kregen we nog een glaasje ranja. Het was een leuke en leerzame ochtend.

Kip Kleurtje op visite.

De kip van een van onze leerlingen is moeder geworden van prachtige kuikentjes.

Moeder Kleurtje en kuikens kwamen even op visiten in onze klas. Wat een schattige kleine kuikentjes.

Circus in school.

Op woensdag 13 maart hebben de kinderen van groep 1 t/m 4 een workshop gehad van circus Santelli. De kinderen hebben geoefend met onderdelen uit een echt circus. Waaronder jongleren, bordje laten draaien op een stokje, fietsen op een mini fiets, koorddansen, lopen op een bal, balanceren op een plankje met een koker eronder. De kinderen hebben veel nieuwe dingen geprobeerd en geleerd en veel plezier gehad!

Thema dinosaurussen

Deze week zijn we gestart met het nieuwe thema; dino's

De eerste dag hebben we eieren van ijs laten smelten, er werden 5 dino baby's geboren. De tweede dag had juf drie eieren gevonden. Zouden daar ook kleine dinosaurussen uitkomen?

Nadat de eieren een paar uur in het water hadden gelegen kwam het eerste jong uit zijn ei. Jawel hoor een baby Stegosaurus. Voordat de kinderen naar huis gingen waren ook de andere jongen uit het ei 'gekropen'. Welke soorten dat zijn weten we nu nog niet maar gaan we opzoeken in een van de vele boeken.

 

 

Voorleesdagen

De Nationale voorleesdagen zijn begonnen. Wethouder ter Keurs heeft aan de groepen 1 t/m 4 het boek "Een huis voor Harry" voorgelezen. De kinderen van de groepen 5&6 en 7&8 gaan de komende weken ook nog voorlezen in groep 1&2 en groep 3&4. 

Nog meer winter.

Wat heerlijk sneeuw!!! De kinderen (en de juffen) genieten volop van sleetje rijden, sneeuwpoppen maken en sneeuwballen gooien.

Binnen is het lekker warm en wordt er flink geknutseld over de winter. 

Winter

We werken en leren over de Noordpool en de Zuidpool. 

Kerst in groep 1&2

Sinterklaas is het land nog maar net uit of de kerstboom staat alweer in de klas. Bij binnenkomst  's ochtends de 'openhaard' aan en lichtjes in de poppenhoek en bouwhoek, wat een gezelligheid. De kerstperiode is afgesloten met een gezellig kerstdiner in de klas. 

Het zal u niet zijn ontgaan.... Sinterklaas is in het land.

 

Iedereen kent de Pieten van Sinterklaas. Maar weten jullie ook wie de Spiekpietjes zijn? Deze geheimzinnige sinterklaashulpjes lijken op gewone Pieten, maar dan veel kleiner. Elk jaar rond deze tijd verstoppen de Spiekpietjes zich in huizen, appartementen, klaslokalen en winkels. Zo kunnen ze zien of de kinderen heel lief zijn, of een beetje ondeugend zijn geweest. De Spiekpietjes zien ook waar de kinderen van houden, zo komt Sinterklaas precies te weten welke cadeautjes de kinderen leuk vinden en of ze misschien een extra pakje verdienen.....

 

Elke dag verstopt het Spiekpietje zich op een andere plek in de klas. Vaak heeft hij ook wat mee waarmee we de kringactiviteit starten. Spiekpietje heeft ook de welbekende Pietenplaatjes meegenomen. We hebben al veel dubbele plaatjes en kunnen er memory mee spelen.

We hebben al rijmwoorden bedacht bij de woorden; stoomboot, dak, Sinterklaas en Piet. Ook hebben we woorden met de P van piet en de S van Sinterklaas bedacht.

De kinderen hebben allemaal een Piet geverfd en spelen in het huis van Sinterklaas. We zijn bij het noodverblijf van Sinterklaas geweest, deze staat bij 't Bynt.

We gaan nog taaitaaipop versieren bij bakker Baarsma en we hopen natuurlijk dat Sinterklaas en zijn Pieten op 5 december ons met een bezoekje verblijden.

Bezoek bibliotheek

Op maandag 15 oktober zijn de kinderen van groep 1 &2 naar de Bibliotheek in Drachten geweest. We hebben daar een rondleiding gekregen. De kinderen mochten zelf een boek uitkiezen en lezen. Er er is een mooi boek voorgelezen. Wisten jullie dat alle kinderen van de Finneblom gratis lid zijn van Bibliotheek Drachten? 

Schoolreisje.

Wij zijn op schoolreisje geweest naar Sanjesfertier. De kinderen hebben lekker gespeeld, dieren bekeken en natuurlijk patat gegeten. Het was gezellig!

 

Happy new schoolyear!!

Wij zijn weer begonnen. En we hebben er zin in! Puzzelen, tekenen, stempelen, kleien, spelen in de bouwhoek en poppenhoek. Bouwen met de duplo, blokken, lego of mobilo. Of gezellig een boekje lezen op de nieuwe bank. 

 

 

 

Fotoboek 1&2

Ga naar fotoboek

Leerkracht 1&2

Juf Janien (ma t/m do)
j.heslinga@opo-furore.nl

 

Juf Simone  (vr)
 s.vinkenborg@opo-furore.nl   

 

AGENDA

 

Fotoboek 1&2

Ga naar fotoboek

Leerkracht 1&2

Juf Janien (ma t/m do)
j.heslinga@opo-furore.nl

 

Juf Simone  (vr)
 s.vinkenborg@opo-furore.nl   

 

AGENDA

 

AGENDA