Fotoboek 1/2

Ga naar fotoboek

Leerkracht 1&2

Juf Janien (ma t/m do)
j.heslinga@opo-furore.nl

 

Juf Berber  (vr)
 b.vdwoude@opo-furore.nl

Groep 1&2

Welkom op de pagina van groep 1&2 

Zomer

De laatste weken voor de zomervakantie werken we over de zomer. We werken aan de hand van het boek 'De allerleukste zomer van olifant'. Olifant, Beer en Neushoorn besluiten om een poosje naar het bos te gaan. Het is zo warm. In het bos is het koeler en kunnen ze lekker zwemmen. Maar het lukt Olifant niet om lekker uit te rusten. Een paar keer moet hij terug naar huis, omdat hij iets vergeten is. Todat hij een slim idee heeft...... Hij stopt alles wat hij denkt nodig te hebben in een grote bakfiets. Als hij bij zijn vrienden in het bos aankomt, is hij tóch nog iets vergeten. Zijn fotocamera. Gelukig heeft Beer zijn camera mee en maakt snel een foto van Olifant.

 

Thema familie

Afgelopen periode hebben we gewerkt over thema familie. Als leidraad hebben we het verhaal van De mooiste moeder gebruikt. Het verhaal gaat over Anne. Anne wil haar moeder eens verwennen voor moederdag. Daarom heeft ze allerlei dingen bedacht die ze haar moeder wil laten doen. Dat varieert van een lekker ontbijtje tot een warm bloemenbad. Anne vindt het geweldig, maar haar moeder weet niet zo goed wat ze ervan moet vinden. Als moeder op het eind van de dag wordt gefotografeerd als 'mooiste moeder' is Annes plannetje helemaal gelukt.

Naast verwennen van moeders (moederdag) hebben we het ook gehad over het gezin, je familie en het huis waarin je woont.

 

Koningsspelen

Op vrijdag 21 april hebben we met alle kinderen van By de Boarne, de peuterspelen en de Finneblom ontbeten in 't Bynt. Daarna hebben de peuters en de kinderen van groep 1 en 2 gesport op het plein van By de Boarne. De kinderen van groep 3 t/m 8 gingen sporten op het veld/ in het bosje bij de nieuwbouw. Als afsluiting is er nog gevoeltbald tegen de meesters en juffen.. Het was een leuke en sportieve dag.

Bezoekje aan de boerderij.

Wat hebben we vandaag een leuke dag gehad!

We zijn vanochtend naar de boerderij van familie Feikema geweest. Hun oudste dochter (Silke) zit bij ons in de klas. We hebben bij de koeien in de stal ons fruit opgegeten. De koeien werden steeds nieuwsgieriger en begonnen al snel te snuffelen en te likken aan onze jassen.

Er kwam ook een meneer langs die met zijn hand in een koe ging en er een rietje in leeg spoot (de inseminator). De boer (en de koe) kan nu een kafje verwachten over 9 maanden.

We hebben bij de melkrobot gekeken. Als de koeien gemolken zijn mogen ze naar buiten. Wisten jullie dat een koe ongeveer 28 liter (pakken) melk per dag geeft?

In de stal rijdt ook een mestrobot. Die maakt de vloer schoon.

Silke heeft ons verteld (samen met haar vader) wat de koeien eten.

We hebben bij de kafjes gekeken en ze melk gegeven.

We hebben ook nog op de trekker gezeten en in de tuin van Silke gespeeld.

Toen we weer terug naar school gingen kregen alle kinderen nog een boerderijbewijs en een knutselvel.

Het was een topuitje! Bedankt Feikema Farm!

 

Piratendiploma

 

 

Piratenfeest.

We hebben het thema piraten afgesloten met een heus piratenfeest. De kinderen mochten verkleed naar school komen. Er waren allemaal leuke piratenspelletjes.

Piraten

Vandaag zijn we begonnen met het thema piraten.

Er waren in de klas verschillende schatkaarten verstopt.

Op elke kaart stond een rood kruis waar de 'schat' verstopt lag.

Steeds weer vonden de kinderen een nieuwe schatkaart met een aanwijzing erop. 

Uiteindelijk hebben we een cadeautje gevonden.

Een aantal kinderen mocht meehelpen met uitpakken.

Er zat een boek in, het boek van Woeste Willem.

Juf heeft hem meteen voorgelezen. Wat een leuk boek zeg!

 

Valentijn


Maandag 13 februari hebben de kinderen van groep 1 t/m 4 een valentijnskaartje gestuurd naar hun ouders.

Met een kus als postzegel. Iedereen mocht zijn eigen kaart ( soms met een beetje hulp) in de brievenbus doen.
 

 

 

 

Winter

We werken momenteel over de winter. We gebruiken het verhaal van Kikker in de kou als rode draad.

Als Kikker op een ochtend in de winter wakker wordt, ligt er buiten sneeuw en het water in de vijver is bevroren. Eend komt aanschaatsen en vraagt of Kikker ook mee gaat schaatsen. Kikker mag de schaatsen van Eend lenen, maar hij valt en heeft het heel koud. Als hij varkentje tegenkomt, zegt die dat koud weer juist zo fijn is en ook Haas vindt het heerlijk buiten. Maar kikker bibbert van de kou, want hij heeft geen speklaag of warme vacht. Hij gaat in huis zitten bij de kachel. Maar als na een tijdje het hout op is, moet hij toch naar buiten om hout te zoeken. Hij verdwaalt en valt uitgeput in de sneeuw. Gelukkig vinden zijn vrienden hem. Ze brengen hem naar huis en verwennen hem. Dan vindt kikker de winter niet meer zo erg naar. Maar op een ochtend schijnt de zon en is de sneeuw gesmolten. En dan is Kikker pas weer echt blij.

We leren allemaal woorden die te maken hebben met de winter en de kou. We hebben het ook over de andere seizoenen gehad. De kinderen kunnen bij de verschillende seizoenen vertellen wat er kenmerkend is voor dat seizoen.

We hebben in de klas een iglo. De kinderen kunnen daar spelen en vissen zoals eskimo's dat doen (in een wak).

Als het mooi weer is, spelen we buiten. Het is fris maar de zon schijnt volop!

 

 

Thema herfst.

 

We hebben mooie bomen getekend en geverfd en groep 2 heeft een slak getekend. De kinderen hebben rijmwoorden bedacht bij herfstwoorden, we hebben appelmoes gemaakt  en de kinderen hebben natuurlijk een lampion gemaakt.

           
     
       

 

   
 
     
 

In het bos hebben we kabouter Klaas geholpen. We hebben noten geproefd, een wintervoorraad gezocht, de omtrek van bomen gemeten, bladeren bekeken, stokken gesorteerd en zoete en zure appels geproefd. Het regende wel een beetje, maar dat mocht de pret niet drukken.

 

 
 

 

 

 

Schoolreisje

Op donderdag 29 oktober zijn we op schoolreisje geweest naar Sanjesfertier in Zwaagwesteinde. Wat een feest!

 

Dit schooljaar zijn we gestart met een klein groepje kinderen. Er komen de komende periode nog meer kinderen bij ons in de klas. Gezellig!

 

 

Fotoboek 1/2

Ga naar fotoboek

Leerkracht 1&2

Juf Janien (ma t/m do)
j.heslinga@opo-furore.nl

 

Juf Berber  (vr)
 b.vdwoude@opo-furore.nl

AGENDA

 

Fotoboek 1/2

Ga naar fotoboek

Leerkracht 1&2

Juf Janien (ma t/m do)
j.heslinga@opo-furore.nl

 

Juf Berber  (vr)
 b.vdwoude@opo-furore.nl

AGENDA

 

AGENDA