Fotoboek 1&2

Ga naar fotoboek

Leerkracht 1&2

Juf Janien (ma t/m vr) 

Groep 1&2

Welkom op de pagina van groep 1&2 

Wij zijn klaar voor een reis terug in de tijd!

We werken, leren en spelen naar aanleiding van het boek ‘Ridders’ van Susan Boshouwers en Marjolein Hund en het bijpassende kleuteruniversiteit project geschreven door Anke van Boxmeer en Els van Dijck.

We nemen een kijkje in het leven van ridder Roderick en zijn schildknapen Koen en Harry.

Zij wonen in een kasteel met vele bijgebouwen, het één nog groter dan het ander. Elke dag spelen Koen en Harry spelletjes, om te oefenen voor later. Dan willen zij een echte ridder worden, net als hun vader. Ze verdedigen zich met het schild, leren ringsteken, rijden paard en dragen zware spullen om alvast te wennen aan het dragen van een harnas.

Ook helpen de scholknapen goed mee met klusjes in en rondom het kasteel. Koen ontvangt de post die voor Roderick arriveert en bekijkt of de juiste naam erop staat en ’s avonds poetst hij de helmen van alle ridders tot ze blinken. Samen fantaseren de schildknapen over mooie namen voor hun zwaard en tekens voor op hun wapenschild.

Op een dag komt er een troubadour de binnenplaats op. Hij heeft groot nieuws. Er komt een ridder-rijm-toernooi. Alle ridders bereiden zich voor en het wordt een spannende strijd. Na al dat harde werken is er tijd voor ontspanning. De ridders genieten, samen met hun jonkvrouwen, van een feestelijke maaltijd en vertrekken daarna naar een riddergala. Dit grootste feest gaat tot in de late uurtjes door, waarna iedereen tevreden zijn bed opzoekt.

Schoolreisje

Wij zijn op schoolreisje naar 'Sanjes Safari' geweest. De kinderen konden lekker binnen en buiten spelen en hebben in groepjes de dieren bekeken. Als afsluiting hebben we patat gegeten en een ijsje gehad. 

 

 

Fotoboek 1&2

Ga naar fotoboek

Leerkracht 1&2

Juf Janien (ma t/m vr) 

AGENDA

 

Fotoboek 1&2

Ga naar fotoboek

Leerkracht 1&2

Juf Janien (ma t/m vr) 

AGENDA

 

AGENDA