Fotoboek 1&2

Ga naar fotoboek

Leerkracht 1&2

Juf Janien (ma t/m do)
j.heslinga@opo-furore.nl

 

Juf Simone  (vr)
 s.vinkenborg@opo-furore.nl   

 

Groep 1&2

Welkom op de pagina van groep 1&2 

Winter

We werken en leren over de Noordpool en de Zuidpool. 

Kerst in groep 1&2

Sinterklaas is het land nog maar net uit of de kerstboom staat alweer in de klas. Bij binnenkomst  's ochtends de 'openhaard' aan en lichtjes in de poppenhoek en bouwhoek, wat een gezelligheid. De kerstperiode is afgesloten met een gezellig kerstdiner in de klas. 

Het zal u niet zijn ontgaan.... Sinterklaas is in het land.

 

Iedereen kent de Pieten van Sinterklaas. Maar weten jullie ook wie de Spiekpietjes zijn? Deze geheimzinnige sinterklaashulpjes lijken op gewone Pieten, maar dan veel kleiner. Elk jaar rond deze tijd verstoppen de Spiekpietjes zich in huizen, appartementen, klaslokalen en winkels. Zo kunnen ze zien of de kinderen heel lief zijn, of een beetje ondeugend zijn geweest. De Spiekpietjes zien ook waar de kinderen van houden, zo komt Sinterklaas precies te weten welke cadeautjes de kinderen leuk vinden en of ze misschien een extra pakje verdienen.....

 

Elke dag verstopt het Spiekpietje zich op een andere plek in de klas. Vaak heeft hij ook wat mee waarmee we de kringactiviteit starten. Spiekpietje heeft ook de welbekende Pietenplaatjes meegenomen. We hebben al veel dubbele plaatjes en kunnen er memory mee spelen.

We hebben al rijmwoorden bedacht bij de woorden; stoomboot, dak, Sinterklaas en Piet. Ook hebben we woorden met de P van piet en de S van Sinterklaas bedacht.

De kinderen hebben allemaal een Piet geverfd en spelen in het huis van Sinterklaas. We zijn bij het noodverblijf van Sinterklaas geweest, deze staat bij 't Bynt.

We gaan nog taaitaaipop versieren bij bakker Baarsma en we hopen natuurlijk dat Sinterklaas en zijn Pieten op 5 december ons met een bezoekje verblijden.

Bezoek bibliotheek

Op maandag 15 oktober zijn de kinderen van groep 1 &2 naar de Bibliotheek in Drachten geweest. We hebben daar een rondleiding gekregen. De kinderen mochten zelf een boek uitkiezen en lezen. Er er is een mooi boek voorgelezen. Wisten jullie dat alle kinderen van de Finneblom gratis lid zijn van Bibliotheek Drachten? 

Schoolreisje.

Wij zijn op schoolreisje geweest naar Sanjesfertier. De kinderen hebben lekker gespeeld, dieren bekeken en natuurlijk patat gegeten. Het was gezellig!

 

Happy new schoolyear!!

Wij zijn weer begonnen. En we hebben er zin in! Puzzelen, tekenen, stempelen, kleien, spelen in de bouwhoek en poppenhoek. Bouwen met de duplo, blokken, lego of mobilo. Of gezellig een boekje lezen op de nieuwe bank. 

 

 

 

Fotoboek 1&2

Ga naar fotoboek

Leerkracht 1&2

Juf Janien (ma t/m do)
j.heslinga@opo-furore.nl

 

Juf Simone  (vr)
 s.vinkenborg@opo-furore.nl   

 

AGENDA

 

Fotoboek 1&2

Ga naar fotoboek

Leerkracht 1&2

Juf Janien (ma t/m do)
j.heslinga@opo-furore.nl

 

Juf Simone  (vr)
 s.vinkenborg@opo-furore.nl   

 

AGENDA

 

AGENDA