Fotoboek 1&2

Ga naar fotoboek

Leerkracht 1&2

Juf Janien (ma t/m do)
j.heslinga@opo-furore.nl

 

Juf Simone  (vr)
 s.vinkenborg@opo-furore.nl   

 

Groep 1&2

Welkom op de pagina van groep 1&2 

Natuuractiviteit Roodkapje

Op donderdag 21 juni hebben de kinderen van groep 1 en 2 een natuur activiteit gedaan. Dit werd geheel verzorgd door NME Drachten.

Na aanleiding van het verhaal van Roodkapje hebben de kinderen verschillende activiteiten gedaan in het 'bosje' van Boornbergum. We hebben wat geleerd over drijven en zinken, vormen en kleuren in de natuur, werken met een kompas en over onze zintuigen. Het was een leuke leerzame ochtend.

Boerderij

Als afsluiting op het thema boerderij zijn we naar een echte boerderij geweest. We hebben een rondleiding gekregen door de stallen. We hebben bij de kalfjes gekeken, melk geproefd en mochten op een paard rijden. We hebben ons fruit bij de koeien in de stall gegeten. Als afsluiting kregen alle kinderen een boekje over de boerderij, een kleurplaat en een ballon.

 

Tuindorado

Afgelopen week hebben de kleuters een bezoek gebracht aan de Tuindorado in Drachten. We hebben een rondleiding gehad en de kinderen mochten een zonnebloempitje poten. De potjes met zaadjes zijn mee naar huis gegaan. Wie kweekt de grootste/ hoogste/ mooiste zonnebloem?

 

 

afval project

We hebben de afgelopen periode gewekt over afval. We hebben van alles geleerd over de vuilniswagen, afval scheiden en compost. Er is zelfs een echte vuilniswagen op school geweest. De kinderen mochten in de cabine zitten en op de knopjes drukken zodat de container geleegd werd. In het compost zaten allemaal pissebedden en wormpjes, ook vonden we bladeren en kleine eikeboompjes.

Ssst tijger slaapt......

De tijger slaapt...

Ssst! De tijger slaapt en we willen haar niet wakker maken. Er is alleen een probleem: alle dieren moeten erlangs en ze ligt vreselijk in de weg. Hoe gaan ze dat oplossen? Gelukkig heeft de slimme kikker een idee: alle dieren zweven een voor een met een ballon over de tijger heen.
Hangend aan een grote feestballon zweeft Kikker stilletjes over de tijger heen. Maar bij Vos gaat het een stuk moeilijker. Als de kinderen de dieren een handje helpt gaat het vast lukken!

We hebben tijgers getekend, geverfd, maskers gemaakt en een feestje gevierd in de poppenhoek. De kinderen hebben geleerd dat een tijger familie is van de kat en dat een jong een welp heet. We hebben het gehad over zoogdieren, prooidieren en roofdieren. Kortom een leuk en leerzaam thema.

Winter in de klas.

Momenteel werken wij over de Noordpool en de Zuidpool. 

We leren vanalles over welke dieren er leven, of er mensen wonen en hoe koud het op de polen is. De pinguins en de ijsberen zijn de meest bekende dieren op de Noord- en Zuidpool. Maar ook narwals, orka's, poolvossen, pelsrobben en papegaaiduikers wonen op en rond de polen. In de klas ontdekken we dat ijs heel koud is en hoe lang het duurt voordat het gesmolten is. We kunnen spelen in de iglo en vissen vangen zoals Eskimo's dat doen. Bij de watertafel kunnen de pinguins en ijsberen drijven op 'ijsschotsen'. We hebben mindmappen gemaakt van de Noordpool, de Zuidpool en ijsberen. En we knutselen pinguins, ijsberen en iglo's.

Spiekpietje.

De Sint moet zich goed voorbereiden om naar ons land te komen. Hij wil weten welke kinderen braaf zijn en welke ondeugend. Daar heeft hij zijn Spiekpietjes voor. Het zijn kleine Zwarte Pieten die zich bij kinderen in huis of in een klas verstoppen. Ze bespieden de bewoners en brengen verslag uit bij de Sint met hun mobiele telefoontje. Op 5 december worden alle Spiekpietjes op de rug van een zwerm mereltjes weer naar Spanje gebracht. En dan begint de lange schoorsteentocht van Sinterklaas en de grote Pieten ...

En wij.... wij hebben een Spiekpietje in de klas. Elke dag heeft hij zich ergens anders verstopt en heeft hij wat mee waar we in de kring een activiteit mee doen. Zo ook een meetlint net zo lang als hij zelf. De kinderen hebben alles in de klas gemeten. Begrippen als even groot, kleiner dan, groter dan, breed, smal en zelfs omtrek kwamen aan de orde. 

 

Sinterklaas.

Sinterklaas is weer in het land. In de klas hebben we verschillende activiteiten rondom dit thema.

In de huishoek kunnen de Pieten pakjes inpakken en bezorgen. Voor Sint is er een werktafel met het grote boek en een bed om lekker in te slapen. 

De kinderen hebben Sinterklaas en Piet getekend en maken een mooie pietenmuts, met verlanglijstje, voor 5 december. 

 

Herfst

Aan het einde van de herfst hebben we de activiteit Frederick de muis gedaan. Dit is een activiteit verzorgd door Natuur en Milieu Educatie (NME). Aan de hand van een verhaal over het muisje Frederick kregen de kinderen de opdracht om nootjes, eikels en ander eten voor de muizen te zoeken. Ook gingen ze zonnestraaltjes zoeken met spiegeltjes en  zochten de kinderen verschillende blaadjes met mooie herfstkleuren. 

Schoolreisje.

We zijn op schoolreisje geweest naar Zuidlaren. Buitenspelen, bij de sprookjes langs, binnen spelen en... patatjes eten. Het was een gezellige dag!

Lekker buitenspelen.

Lekker buitenspelen. Fietsen, steppen, voetballen of... in de zandbak. We werken momenteel over heksen. De kinderen zijn buiten druk bezig met giftige soepjes, toverspreuken en heksensoep. 

Gouden weken.

De eerste schoolweken hebben we elkaar leren kennen. We hebben veel groepsvormende spelletjes gedaan en over onszelf verteld. We hebben samen een schilderij gemaakt. Iedereen heeft iets getekend, daarna hebben we het ingekleurd met ecoline. Het schilderij hangt nu bij ons in de poppenhoek.

 

Fotoboek 1&2

Ga naar fotoboek

Leerkracht 1&2

Juf Janien (ma t/m do)
j.heslinga@opo-furore.nl

 

Juf Simone  (vr)
 s.vinkenborg@opo-furore.nl   

 

AGENDA

 

Fotoboek 1&2

Ga naar fotoboek

Leerkracht 1&2

Juf Janien (ma t/m do)
j.heslinga@opo-furore.nl

 

Juf Simone  (vr)
 s.vinkenborg@opo-furore.nl   

 

AGENDA

 

AGENDA