Fotoboek 1&2

Ga naar fotoboek

Leerkracht 1&2

Juf Janien (ma t/m do)
j.heslinga@opo-furore.nl

 

Juf Berber  (vr)
 b.vdwoude@opo-furore.nl

Groep 1&2

Welkom op de pagina van groep 1&2 

Spiekpietje.

De Sint moet zich goed voorbereiden om naar ons land te komen. Hij wil weten welke kinderen braaf zijn en welke ondeugend. Daar heeft hij zijn Spiekpietjes voor. Het zijn kleine Zwarte Pieten die zich bij kinderen in huis of in een klas verstoppen. Ze bespieden de bewoners en brengen verslag uit bij de Sint met hun mobiele telefoontje. Op 5 december worden alle Spiekpietjes op de rug van een zwerm mereltjes weer naar Spanje gebracht. En dan begint de lange schoorsteentocht van Sinterklaas en de grote Pieten ...

En wij.... wij hebben een Spiekpietje in de klas. Elke dag heeft hij zich ergens anders verstopt en heeft hij wat mee waar we in de kring een activiteit mee doen. Zo ook een meetlint net zo lang als hij zelf. De kinderen hebben alles in de klas gemeten. Begrippen als even groot, kleiner dan, groter dan, breed, smal en zelfs omtrek kwamen aan de orde. 

 

Sinterklaas.

Sinterklaas is weer in het land. In de klas hebben we verschillende activiteiten rondom dit thema.

In de huishoek kunnen de Pieten pakjes inpakken en bezorgen. Voor Sint is er een werktafel met het grote boek en een bed om lekker in te slapen. 

De kinderen hebben Sinterklaas en Piet getekend en maken een mooie pietenmuts, met verlanglijstje, voor 5 december. 

 

Herfst

Aan het einde van de herfst hebben we de activiteit Frederick de muis gedaan. Dit is een activiteit verzorgd door Natuur en Milieu Educatie (NME). Aan de hand van een verhaal over het muisje Frederick kregen de kinderen de opdracht om nootjes, eikels en ander eten voor de muizen te zoeken. Ook gingen ze zonnestraaltjes zoeken met spiegeltjes en  zochten de kinderen verschillende blaadjes met mooie herfstkleuren. 

Schoolreisje.

We zijn op schoolreisje geweest naar Zuidlaren. Buitenspelen, bij de sprookjes langs, binnen spelen en... patatjes eten. Het was een gezellige dag!

Lekker buitenspelen.

Lekker buitenspelen. Fietsen, steppen, voetballen of... in de zandbak. We werken momenteel over heksen. De kinderen zijn buiten druk bezig met giftige soepjes, toverspreuken en heksensoep. 

Gouden weken.

De eerste schoolweken hebben we elkaar leren kennen. We hebben veel groepsvormende spelletjes gedaan en over onszelf verteld. We hebben samen een schilderij gemaakt. Iedereen heeft iets getekend, daarna hebben we het ingekleurd met ecoline. Het schilderij hangt nu bij ons in de poppenhoek.

 

Fotoboek 1&2

Ga naar fotoboek

Leerkracht 1&2

Juf Janien (ma t/m do)
j.heslinga@opo-furore.nl

 

Juf Berber  (vr)
 b.vdwoude@opo-furore.nl

AGENDA

 

Fotoboek 1&2

Ga naar fotoboek

Leerkracht 1&2

Juf Janien (ma t/m do)
j.heslinga@opo-furore.nl

 

Juf Berber  (vr)
 b.vdwoude@opo-furore.nl

AGENDA

 

AGENDA